Medlemsaktivitet med "TINA - Simply the Best".

tina 1OBS! Tillsvidare preliminärt bokad.

Den här kvällen vill vi göra lite extra för våra medlemmar där vi kommer att bjuda på kaffe och en matig smörgås. Vi tar tillfället i akt och berättar om vad som komma skall och kvällen avslutas med en sprakande föreställning av Cecilia Kyllinge om Tina Turner.

Lördag 25 september19:00

Plats: Folkets Hus, Skepparpinan

Anna Mae Bullock, allas vår Tina Turner har trollbundit människor i tre generationer med sin Rock n Roll.

Cecilia Kyllinge (sångerska) och Jan-Olof Jonsson (gitarrist) bjuder på en intim musikteater med 1900-talets största kvinnliga Rock-ikon. Tina Turners historia berättas, tätt sammanvävt med hennes fantastiska låtar.
1939 föds hon -som färgad- i ett segregerat Söder, och som 16-åring träffar hon på Ike Turner. De gör snart succe på scenerna tillsammans, men bakom ridån utsätter han henne för så grov misshandel att den är nära att ta hennes liv. Efter nästan 20 år lyckas hon fly, tomhänt, med endast kläderna hon har på kroppen.

Ingen i branschen trodde någonsin de skulle höra talas om Tina Turner igen.
Men med alla odds mot sig, gör hon ändå en comeback världen aldrig tidigare skådat.
Tina Turner har nominerats till 20 Grammys, varav hon vunnit åtta.

Spellängd: 1 timma

Medlemmar gratis. Övriga c:a 150 kr (ej klart i skrivande stund)

Ex

program exTisdag 5 oktober19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen  

Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Båda är framgångsrika, hon är läkare och han arbetar på ett stort arkitektkontor. De bor tillsammans med sina två små barn i en vacker lägenhet. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem, och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömsaktig spiral av påståenden, avslöjanden och förnedring.

Intentionerna som ligger bakom vem de valt att bilda familj med framstår nu som nästan mer präglade av frågor om utbildning och klass än om kärlek och passion. Det på ytan perfekta livet börjar snabbt krackelera och går emot total kollaps. En svart humor ligger mellan raderna och blixtrar till i de vassa replikerna där karaktärerna möter sig själva och sina tillkortakommanden. På många sätt likt Lars Norén i det psykologiska borrandet, den svarta humorn och det brutalt ärliga.  

Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg. Han anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk. Bland titlarna märks Den fule, Martyren och Perplex. Hans pjäser har spelats på flertalet av de större teatrarna i Sverige och blivit hyllade av både publik och kritiker. 

För regi står Marius själv och i huvudrollen ser vi Helena af Sandeberg som spelat i mängder av pjäser, TV-serier och filmer, bland annat Störst av allt som vann Kristallen för årets TV-drama 2019. Sammanlagt blir det tre skådespelare på scen. 

Spellängd: 1 timma 50 minuter

Biljettpris: Ordinarie 250 kr, Scenpass 225 kr och ungdom t.o.m. 25 år 225 kr

biljettknapp tickster
B
egränsat antal biljetter. Biljetter som ej sålts via Tickster säljs 18:00-19:00 föreställningsdagen på Folkets Hus

Norrköpings symfoniorkester

sonFredag 15 oktober 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

Medverkande
NORRKÖPINGS SYMFONIORKESTER
Chefsdirigent: Karl-Heinz Steffens
Solister: Álvaro Pastor Jimenez, klarinett och Linus Björnstam, fagott
Program (utan paus)
Fauré: Pelléas et Melisande, svit
Strauss: Duettconcertino för klarinett, fagott och orkester
Mozart: Symfoni nr 40

Spellängd: c:a 1 timma utan paus

Biljettpris: Ordinarie 150 kr, Scenpass 125 kr och ungdom t.o.m. 25 år 75 kr

biljettknapp tickster
B
egränsat antal biljetter. Biljetter som ej sålts via Tickster säljs 18:00-19:00 föreställningsdagen på Folkets Hus

 

Dansföreställningen VERK samt Föreläsning

MAR 8860 22Fredag 15 oktober19:00 och Lördag 16 oktober 15:00 o 19:00

Plats: Bona Folkhögskola, Svarta gatan 1 Motala Verkstad

Jazzdanskollektivet M Art Lab har sedan våren 2020 arbetat regelbundet i Motala som del av residenset Möten i Dansen.

Nu har ni möjlighet att se resultatet av deras fördjupade arbete kring Motalas verkstadshistoria! Jazzdansföreställningen VERK- Motala är en unik kulturupplevelse som är baserad på M Art Labs möten med stadens invånare, historia och platser. Föreställningen visas på Bona Folkhögskola mitt i det gamla verkstadsområdet. Premiär fredagen den 15/10 kl.19.00. Föreställningar även lördag 16/8 kl.15 och kl.19.

Efter föreställningen finns möjlighet att stanna på publiksamtal med M Art Lab.

Möten i Dansen drivs av Region Östergötland och Riksteatern Östergötland i samarbete med Motala kommun, Motala teaterföreningen – en del av riksteatern och Kulturverkstan K-ringen. Med stöd av Kulturrådet.

Spellängd: c:a 1 timma

Ordinarie pris 150 kr, medlemmar i Riksteaterförening 125 kr och ungdom t.o.m. 25 år 75 kr.

Köp biljetter på Tickster:

VERK 15/10 19:00

VERK 16/10 15:00

VERK 16/10 19:00

Se affisch!

MAR 44781Dansa industrihistoria?!
Föreläsning av dansaren och pedagogen Åse Wallberg

Lördagen 30 oktober kl 18.00.
Plats: K-ringen, Ringgatan 6

Ett arrangemang ingående i Motala Kulturnatt och en del av Möten i Dansen.

Teaterresa

webb 400 piafTeaterresan som preliminärt var flyttad till våren 2021 är nu flyttad till 30 oktober 2021
Vi har preliminärbokat 50 st biljetter till Forever Piaf Musikalen på Göta Lejon i Stockholm med bl.a. Beata Ernman och Malena Ernman.
Vi räknar med att biljettpris + bussresa kommer att för medlem landa på 1 200 kr/person, icke medlem 1 300 kr/person. Avresa från Resecentrum 08:00. Efter ankomst till Stockholm finns tid för shopping och lunch innan föreställningen börjar 16:00.
Är du/ni intresserade att följa med på resan?
En ny intresseanmälan kommer att startas när vi vet närmare när biljetterna skall vara betalda och kommer att annonseras på denna hemsida och i nyhetsbrev.

 

SLUTSÅLD!

Dark Water Dans

OBS! Tillsvidare preliminärt bokad.

program darkwaterOnsdag 3 november 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen  

Har du någonsin drömt att du springer utan att komma någon vart, eller slåss mot osynliga krafter? I Fredrik Quiñones första stora ensembleverk för Riksteatern skapar han en suggestiv berättelse med filmiska vändningar. I korta, fängslande scener möter vi fyra individer som förkroppsligar olika känslor och upplevelser. Det kan handla om längtan efter samhörighet, uppgörelser med inre demoner, svek, sorg eller något helt annat. Intrigen i detta intensiva drama blir till i mötet med våra egna associationer.

Fredrik Quiñones är inte bara erkänd som samtida dansare utan också inom ett flertal kubanska afrostilar och pardanser samt i flera klubbstilar från USA, bl.a voguing. Som koreograf ser han gärna att hans verk besitter det råa och direkta uttrycket från de olika stilarna, samtidigt som helheten är sceniskt genomarbetad.  

Dark Water får ett eget soundtrack av den hyllade musikproducenten Christoffer Berg, som bland annat jobbat med Depeche Mode och Robyn och skapat musik till Sveriges Oscarsbidrag Gräns. Stylisten Ellen X, känd från Vogue, designar kostymerna, medan Angela X bygger upp dramatiken med sin effektfulla ljussättning. Med hjälp av fyra tekniskt briljanta dansare bland annat Brittanie Brown nu i höst aktuell i Promise land, förflyttar de publiken till en parallell drömvärld där allas upplevelser får plats och betydelse.

Fredrik Quiñones vill förena en politisk kamp för frigörelse med känslornas poesi och sprängkraft.

Spellängd: 55 minuter

Biljettpris: Ordinarie 150 kr, Scenpass 125 kr och ungdom t.o.m. 25 år 75 kr

biljettknapp tickster
B
egränsat antal biljetter. Biljetter som ej sålts via Tickster säljs 18:00-19:00 föreställningsdagen på Folkets Hus

 

Laika

Laika lans 056 099 22

Onsdag 24 november19:00

Plats: Kulturakademin  

Özz Nûjen turnerar med Riksteatern i Laika. Det blir en smart, varm och rolig föreställning där allvar och skratt går hand i hand.

Jesus återvänder till jorden. Men han är inte här för att frälsa oss, utan för att observera oss – och för att dricka riktigt bra gin. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

- Det är en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

Pjäsens skapare, den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, kommer i sann berättartradition att överlämna föreställningen muntligt till Özz och till Riksteatern.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Laika
En produktion av Riksteatern
På Riksteaterturné hösten 2021, Sverigepremiär
Medverkande Özz Nûjen, samt en dragspelare
Av: Ascanio Celestini
Kompositör: Gianluca Casadei

Föreställningslängd ca 1 tim 30 min, ingen paus.

Biljettpris: Ordinarie 200 kr, Scenpass 175 kr och Ungdom 100 kr

biljettknapp tickster
Begränsat antal biljetter! Biljetter som ej sålts via Tickster säljs 18:00-19:00 föreställningsdagen på KulturAkademin. 

facebook logo 50 

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

scenrum

lankbild till rt2

Vi samarbetar med

 

 motala ostergotlands sjosta

abf

logo ny fh


LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Motala Teaterförening © 2018