Jag är en annan nu

Måndag 11 februari 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen 

Ann Petrén och Frida Westerdahl i mor- och dotterdrama. 

Jagärenannannu AnnPetren FridaWesterdahl foto SorenVilks 683x1024Miriam är på väg till sjukhuset för behandling och på vägen besöker hon sin mamma Claire som opererat höften.
Claire pratar mest om sig själv, om sitt liv, om sin ålder, om att sluta röka. Att Miriam har cancer blir som en parentes, något hon inte riktigt tar in.
Men Miriam har bestämt sig - både för att överleva och att nå fram till sin mamma. Deras möten när Miriam är på väg till och från sjukhuset förändrar relationen mellan dem på djupet. 

Ann Petrén och Björn Runge har samarbetat flera gånger tidigare, bland annat vann Petrén två guldbaggar för sina roller i Om jag vänder mig om (2003) och Happy End (2011) – båda regisserade av Runge, som själv vann två guldbaggar för den förstnämnda. 

Frida Westerdahl känner vi från bland annat Dramaten, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i ex. ”Djungelboken”, ”Mästaren och Margarita”, tv – och film ex. ”Sommarnattens leende”. 

"Runges text och uppsättning glider skickligt mellan svart humor, råhet och ångest" SvD 

"Ann Petrén blandar brutal humor med maktlöshet" SvD 

"Magnifik och lurig" Expressen 

"En uppvisning i intuition" DN 

"Nedtonat, men med en laddad, rak och koncentrerad kontakt med publiken" SvD 

"Ann Petrén gestaltar fenomenalt rollens vimsiga sätt" Aftonbladet 

Produktionen är en samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm

Ann Petrén och Frida Westerdahl medverkade i TV4 Nyhetsmorgon den 16 januari, här är klippet:
https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/f%C3%B6rv%C3%A4ntningar-ofta-det-som-st%C3%A5r-i-v%C3%A4gen-mellan-mor-och-dotter-11960966

Ann Petrén, Frida Westerdahl foto: Sören Vilks 

Rökning av tobak- och nikotinfria örtcigaretter förekommer i föreställningen.

Spellängd: c:a 1 timmar 15 minuter. Ingen paus.

Biljettpris 295:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 270:-, ungdom t.o.m.25 år 150:-

biljettknapp tickster 

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Måndag 08:00-17:00

Tisdag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Rhythmania

Tisdag 5 mars 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

program rhythmaniaRhythmania är en föreställning skapad ur en personlig och koreografisk resa in i folkdansen.

Genom den folkliga dansen och musikens förhållande till puls och rytm rör sig Rhythmania i spänningsfältet mellan tvingande begränsningar och upprepade utbrytningsförsök. Detta är en föreställning där såväl konstnärliga som personliga risktaganden står i fokus och där dansen och musiken ständigt utmanar varandra. Hela tiden på gränsen, hela tiden nära att tappa balansen.

Under denna helaftons första akt ger den prisbelönta dansaren och koreografen Anna Öberg en inspirerande och lekfull introduktion till den traditionella folkdansen och sitt konstnärliga förhållningssätt till den. Andra akten fortsätter i Rhytmania, en passionerad och personlig föreställning i spänningsfältet mellan påtvingade begränsningar och upprepade försök där dansen och musiken ständigt utmanar varandra. 

2017 fick Anna det nyinstiftade priset Årets Dans på Folk- och världsmusikgalan med motiveringen:

”Utan musik ingen dans, och utan dans – inte heller någon musik. Anna Öberg är en pionjär som tar ett dansant avstamp i det gamla men kastar sig framåt, inåt och utåt på en gång. Mot det nya, ständigt sökande, men med det gamla tryggt vilandes i ryggmärgen.”

Idé, koreografi och dans: Anna Öberg


Medverkande: Musik Anders Löfberg
Ljuddesign Elize Arvefjord Ljusdesign Anton Andersson

Spellängd: c:a 1 timmar 30 minuter inkl. paus

Fri entré

Nu då?!

Onsdag 13 mars 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

flyer nuda A5Jojje Jönsson är riksbekant genom alla sina älskade figurer han gjort på Vallarnas friluftsteater genom åren. Men den godhjärtade brevbäraren Dag-Otto Flink är nog den allra flest minns.
Nu ger han sig ut på öppet vatten i en helt ny genre för sig. Med hjälp av sin karaktärer håller Jojje Jönsson nu en föreläsning som med hjälp av humor ska få publiken att lära sig lite mer om sig själva.
Men han är inte ensam på scen i det här. Med sig har han Lars Classon. Som mest arbetat i kulissen som manusförfattare och regissör. Men Lars har redan en lång erfarenhet som föreläsare. För ett antal år sedan genomgick Lars en lång depression som till slut ledde fram till diagnosen bipolär.
Lars insåg att han lärt sig så mycket om sig själv och så många verktyg för att må bättre, varje dag. Detta vill han dela med sig av. Lars blandar sin komiska talang med öppna sig fullt.
Tillsammans ska nu Jojje och Lars bjuda på något dom själva valt att kalla en föreläsningsföreställning. Där det finns utrymme för mycket skratt, många tankar och ofantligt mycket glädje.

Spellängd: c:a 1 timmar 30 minuter inkl. paus

Biljettpris 295:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 270:-, ungdom t.o.m.25 år 150:-

biljettknapp tickster 

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Måndag 08:00-17:00

Tisdag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Carl-Einar Häckner på turné - EN ISBJÖRNSSAGA

Onsdag 3 april 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

program hacknerDen gränslöse trollkarlen som i mer än 20 år har underhållit och kollrat bort sin publik

Jag kan inte vänta längre, jag vill uppträda för min publik! Det blir kvalificerat nonsens på toppklassnivå. Hysteriskt vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen”, berättar trollerikonstnären själv.

Jan Andersson på GT skriver:
"Det finns något både lustfyllt och laddat i att titta på en helt ny föreställning som man inte har någon koll på. Som man varken har läst om, diskuterat med sina kompisar eller ens googlat på. En föreställning utan förväntningar, helt enkelt. Som den här. Men riktigt så fungerar det inte med Carl-Einar Häckner.
På Liseberg har den gränslöse trollkarlen från Gårdsten under 20 års tid kalibrerat sitt konstnärliga uttryck och finslipat varje del i sin kaotiska komik. Han har mutat in ett unikt, eget område i den svenska humorhagen och har därför ingen anledning att jaga efter grönare gräs eller ge sig på några ogenomtänkta artistiska lappkast. Som Joey Tempest när han plötsligt skulle sjunga New Order-pop. Nej, det misstaget gör inte Carl-Einar Häckner, han sjunger sina visor. Han skämtar, trasslar in sig i långa monologer och han trollar.

Isbjörnar och lemlästade östeuropéer
Det är med andra ord precis som vanligt. Och tur är väl det. För med Carl-Einar Häckner får det vanliga luft under vingarna, det gråa blir färggrant och det råkalla värms upp. Här hålls illusionen vid liv.
Efter ett potpurri av tyska schlagers kommer Carl-Einar Häckner in på den lilla scenen där han omgående trollar fram vita duvor, harklar sig så högljutt att publiken bryter ihop av skratt och berättar sina sorgliga historier om isbjörnar, lumparkompisar och lemlästade djurtämjare "från östblocket".
Omöjligt att sura
Visst sitter man med en känsla av att ha sett det förr, och Carl-Einar Häckner har nog lånat en del av sina tidigare föreställningar. Jag tycker mig känna igen saker från både Pusseldrömmar och Skärvor, hans förra föreställning, men det kan också vara inbillning.
Egentligen spelar det ingen roll. Vi skrattar ändå. Vi rycks med i hans bisarra upptåg, vi oroas, skruvar på oss och skrattar igen. Om vartannat. Det är omöjligt att sitta och sura.
Sprudlande och kärleksfullt
Jag ska villigt erkänna att det infann sig vissa farhågor när jag såg namnet på Häckners nya show. "Carl-Einar Häckner på Aftonstjärnan" heter föreställningen och det må vara en fullt korrekt programförklaring, men det låter mer som en torr påminnelse i min veckokalender än som den sprudlande, varma, kärleksfulla och stundtals vansinnigt roliga föreställning det faktiskt är."

Spellängd c:a: 2 timmar 20 minuter inkl. paus

Biljettpris 295:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 270:-, ungdom t.o.m.25 år 150:-

biljettknapp tickster 

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Måndag 08:00-17:00

Tisdag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

I mellan

Onsdag 10 april 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

program imellanFem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar Unruly Gang med sig av mellanförskapets enorma kraft. I mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå för upp för de vi är eller vill vara.

Koreografen Imenella Mohamed tog över dansgolven under 2018 med sin debutsingel Chagga. Tillsammans med den nära kollegan Rut Roos lyfter hon nu styrkan i att vara “third culture kid”.

– Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang, säger Imenella

Imenella Mohamed och Rut Roos, som båda räknas som landets främsta dancehallkoreografer, har dansat ihop sedan de 2013 startade dancehallklasser i Rinkeby, en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna.

– I Sverige har dancehall blivit en kvinnorörelse på grund av att de flesta utövarna är kvinnor och vår tolkning av kulturen har vuxit fram i ett systerskap. Det handlar om att som tjej kunna ta plats, känna sig självsäker och trygg i den egna kroppen och inte låta andras åsikter definiera ens närvaro, säger Rut Roos.

Medverkande: Rut Roos , Safia Rashid , Nathalie Ifter Salomonsson , Otieno Weber och Felicia Lins de Albuquerque

I mellan Foto Marta ThisnerDN resension:
”Imellan” börjar starkt. Lite skrämmande rentav. Halvt dold bakom ett stroboskopiskt ljusspel och till tunga beats placerar sig dansaren Nathalie Ifter Salomonsson högst upp i trappan mitt på scenen, antar formen av en spindelliknande varelse och krälar hotfullt närmare.
Läs hela resensionen!

 

 

 

 

 

 

Spellängd: c:a 1 timma. Ingen paus.

Biljettpris 100:-, ungdom t.o.m.25 år 50:-

biljettknapp tickster 

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Måndag 08:00-17:00

Tisdag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Wienklassiker på länsturné

Fredag 22 mars 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

Wienklassiker på länsturné med Norrköpings Symfoniorkester
Arrangeras tillsammans med Motala Folkets Hus.

solister 500SON gästar Motala Folkets Hus med ett program med de två stora mästarna Mozart och Haydn.

Solister är SONs försteflöjtist Teodor Tirlea samt förstetrumpetare Elias Svanberg.

PROGRAM
Mozart Uvertyr till Trollflöjten
Mozart Flöjtkonsert D-dur
Haydn Trumpetkonsert
Haydn Ur Symfoni nr 93

​DIRIGENT Mats Zetterqvist 

Konsertlängd: cirka 1 timme och 30 minuter inkl. paus

Biljettpris 150:-, Scenpass, Platenkort och Personalkort 125:-, ungdom t.o.m.25 år 50:-

biljettknapp tickster 

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Måndag 08:00-17:00

Tisdag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Anita Lindblom x 3 och Judy&Liza

Fredag 26 april 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

anitor2 500Systrarna Lockwalls & Malena Jönssons kritikerrosade krogshow “ANITA LINDBLOM x 3” lyfter fram tre motsägelsefulla sidor av Anita Lindblom: Den hon är, den hon vill vara och den offentliga bilden.??
Anita Lindblom - Rubrikernas kvinna - Sextiotalets schlagerikon
Varken förr eller senare har Sverige haft en sådan schlagerstjärna som Anita Lindblom. Hennes mörka röst med den precisa fraseringen, fylld av erotik och hemliga möten, fyllde radioutsändningar. Med sin schlagerhit "Sånt är livet" blev hon "ANITA" med svenska folket och hennes röst bar henne ut i Europa, med sikte på Amerika.
Många av hennes största hits ingår i showen.

Anita Lindblom kom från ett splittrat hem och liksom sin mor födde hon sitt första barn när hon var bara sjutton är. Men Anita Lindblom lät sig inte hejdas och med en vilja av stål nådde hon sin framgång.
Hennes succefyllda karriär kantades även av löpsedlar och skandaler. Rubrikerna handlade om män, skattefusk, landsflykt, ett stormigt äktenskap med boxaren Bosse Högberg, självmordsförsök och till slut en evig och oavslutad rättslig process mot en svensk flyttfirma som förstört hela hennes bohag. Vecko - och kvällspressens lösnummerförsäljning slog rekord. Aldrig har så många tidningar haft en sådan ensam stjärna att tacka för så mycket.
Vi hyllar stjärnan Anita Lindblom - en fantastisk artist.
Recensioner: 
http://www.svd.se/kulturnoje/scen/artikel_3799183.svd 
https://www.gd.se/artikel/musik/skandalomsusade-gavleartisten-anita-lindblom-hyllas-pa-bockinvigningen-av-tre-lookalikes
videoklipp: http://www.youtube.com/watch?v=lxunzfIJN5I

Efter paus

judy liza 1 400Judy & Liza är en musikteater om legenden Judy Garland och hennes berömda dotter artisten, Liza Minnelli.
Ett sceniskt drömskt möte där deras livsväv är den röda tråden genom föreställningen. Deras största musikaliska hits finns med i föreställningen. 

Judy & Liza är en musikteater om legenden Judy Garland och hennes berömda dotter artisten, Liza Minnelli. Ett sceniskt drömskt möte där deras livsväv är den röda tråden genom föreställningen. De familjemönster som återupprepas och beskådas av offentligheten. Båda har de skapat skandalrubriker världen över genom sin sjukdom, alkoholism och sitt tablettmissbruk som de båda kämpat med. Och som till slut tog Judy Garlands liv när hon var 47 år. Det handlar om att överleva som kvinna i en hård cynisk artistvärld men också om en ömsint, varm, kärleksfull men komplicerad mor och dotterrelation.
Genom föreställningen sjunger vi Judy Garlands största succér som;Fly Me to the Moon, Over the Rainbow, Have Yourself A Merry Little Christmas... Men också Liza Minnellis fantastiska nummer som Cabaret, New York, New York, Bye Bye Blackbird.

Recension:
https://www.kkuriren.se/kultur-noje/hjartskarande-om-trasiga-stjarnor/
Videoklipp: https://youtu.be/LlHjysBSTk4 

Medverkande:

Anita 1: Gabriella Lockwall
Anita 2: Sofia Lockwall
Anita 3: Malena Jönsson
Scenografi: Olof Rhodin
Regi: Ingrid Boström
Sångcoach: Charlotta Lockwall
Manus: Sofia Lockwall

Spellängd: c:a 2 timmar 30 minuter inkl. paus

Biljettpris 195:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 170:-, ungdom t.o.m.25 år 100:-

biljettknapp tickster 

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Måndag 08:00-17:00

Tisdag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Keep it Up

bild1Fredag 10 maj 2019 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

Snart kommer ett av Sveriges bästa Coverband till Motala

Det är Keep it Up från Stockholm med vokalisten Susanne Boll, uppvuxen i Motala.

De spelar Covers utan kompromisser från 60-talet och framåt.

Bandmedlemmar
Susanne Boll - Vocals/Percussion
Krister Lind - Electric/Acoustic Guitars
Elias Modig/Robert Ivansson - Bass
Ola Swenson - Drums/Percussion
Petter Wåhlberg - Electric guitars/Mandolin/Banjo

Spellängd: c:a 2 timmar inkl. 20 minuter paus

Biljettpris 195:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 170:-, ungdom t.o.m.25 år 100:-

biljettknapp tickster 

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Måndag 08:00-17:00

Tisdag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

lankbild till rt2

Vi samarbetar med

 

 motala ostergotlands sjosta

abf

logo ny fh


LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Motala Teaterförening © 2018