Dark Water Dans

OBS! Tillsvidare preliminärt bokad.

program darkwaterOnsdag 3 november 19:00

Har du någonsin drömt att du springer utan att komma någon vart, eller slåss mot osynliga krafter? I Fredrik Quiñones första stora ensembleverk för Riksteatern skapar han en suggestiv berättelse med filmiska vändningar. I korta, fängslande scener möter vi fyra individer som förkroppsligar olika känslor och upplevelser. Det kan handla om längtan efter samhörighet, uppgörelser med inre demoner, svek, sorg eller något helt annat. Intrigen i detta intensiva drama blir till i mötet med våra egna associationer.

Fredrik Quiñones är inte bara erkänd som samtida dansare utan också inom ett flertal kubanska afrostilar och pardanser samt i flera klubbstilar från USA, bl.a voguing. Som koreograf ser han gärna att hans verk besitter det råa och direkta uttrycket från de olika stilarna, samtidigt som helheten är sceniskt genomarbetad.

Dark Water får ett eget soundtrack av den hyllade musikproducenten Christoffer Berg, som bland annat jobbat med Depeche Mode och Robyn och skapat musik till Sveriges Oscarsbidrag Gräns. Stylisten Ellen X, känd från Vogue, designar kostymerna, medan Angela X bygger upp dramatiken med sin effektfulla ljussättning. Med hjälp av fyra tekniskt briljanta dansare bland annat Brittanie Brown nu i höst aktuell i Promise land, förflyttar de publiken till en parallell drömvärld där allas upplevelser får plats och betydelse.

Fredrik Quiñones vill förena en politisk kamp för frigörelse med känslornas poesi och sprängkraft.

Spellängd: 55 minuter

Biljettpris: Ordinarie 150 kr, Scenpass 125 kr och ungdom t.o.m. 25 år 75 kr

B
egränsat antal biljetter. Biljetter som ej sålts via Tickster säljs 18:00-19:00 föreställningsdagen på Folkets Hus