Pianotopografier av Kenneth Kvarnström

program pianotopografierMåndag 21 februari19:00

Kenneth Kvarnström räknas som en av Nordens mest erfarna koreografer inom samtida dans. I tre decennier har han stått i den svenska dansens centrum. Nu är han åter aktuell, denna gång med ett dansverk där han korsbefruktar dans med bildkonst och pianomusik.
Fyra briljanta dansare, några av de bästa i sin generation, är handplockade från USA, Finland, Norge och Sverige. Det är fyra olikheter som möts, skiljs åt och sammanbinds i nya konstellationer. Tillsammans med Kenneth, som också syns på scen, skapar de ett kollage i upplösning.

Föreställningen är skapad till musik av den framstående tyske musikern och kompositören Nils Frahm, känd för sitt sätt att kombinera pianomusik med elektronik.

Kenneth Kvarnström har en särställning i svenskt dansliv, både som älskad koreograf och som ledare för stora dansinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Han har ofta arbetat med sitt eget K. Kvarnström & Co, men också skapat beställningsverk åt bland andra Sydney Dance Company och GöteborgsOperans Danskompani. 2023 blir det uppskjuten premiär där för 12 songs, ett dansverk som han gör i nära samarbete med musikern Ane Brun.

Under sin långa karriär har han bland annat tilldelats Cullbergstipendiet (2003), Svenska Teaterkritikers förenings danspris (2008), Pro Finlandiamedaljen (2011) och Ganneviksstipendiet (2016).

Efter en längre paus från scenen längtar han nu efter att möta publiken igen.

Spellängd: 1 timma

Biljettpris: Ordinarie 150 kr, Scenpass 125 kr och ungdom t.o.m. 25 år 75 kr

Biljetter som ej sålts via Tickster säljs 18:00-19:00 föreställningsdagen på Folkets Hus via kort eller Swish 123 624 76 47

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

scenrum