Rhythmania

Tisdag 5 mars 19:00

program rhythmaniaRhythmania är en föreställning skapad ur en personlig och koreografisk resa in i folkdansen.

Genom den folkliga dansen och musikens förhållande till puls och rytm rör sig Rhythmania i spänningsfältet mellan tvingande begränsningar och upprepade utbrytningsförsök. Detta är en föreställning där såväl konstnärliga som personliga risktaganden står i fokus och där dansen och musiken ständigt utmanar varandra. Hela tiden på gränsen, hela tiden nära att tappa balansen.

Under denna helaftons första akt ger den prisbelönta dansaren och koreografen Anna Öberg en inspirerande och lekfull introduktion till den traditionella folkdansen och sitt konstnärliga förhållningssätt till den. Andra akten fortsätter i Rhytmania, en passionerad och personlig föreställning i spänningsfältet mellan påtvingade begränsningar och upprepade försök där dansen och musiken ständigt utmanar varandra.

2017 fick Anna det nyinstiftade priset Årets Dans på Folk- och världsmusikgalan med motiveringen:

”Utan musik ingen dans, och utan dans – inte heller någon musik. Anna Öberg är en pionjär som tar ett dansant avstamp i det gamla men kastar sig framåt, inåt och utåt på en gång. Mot det nya, ständigt sökande, men med det gamla tryggt vilandes i ryggmärgen.”

Idé, koreografi och dans: Anna Öberg

Medverkande: Musik Anders Löfberg
Ljuddesign Elize Arvefjord Ljusdesign Anton Andersson

Spellängd: c:a 1 timmar 30 minuter inkl. paus

Biljettpris 100:-, ungdom t.o.m.25 år 50:-

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Medlemserbjudande

I ett samarbete med Folkets Hus erbjuds medlemmar i Teaterföreningen 25 kr rabatt  på
film4april

som spelas 4 april i Teatersalongen.

Köp biljetter i Folkets Hus reception.

Läs om filmen på Folkets Hus hemsida!