Kammarmusik för klarinett och gitarr med Duo Dialog

duo dialogSöndag 8 november 16:00

Plats: Charlottenborgs slott

”Destination Astor Piazzolla”    INSTÄLLT!

Gitarren med sin rikedom av färg och klang och klarinetten med de stora dynamiska möjligheterna ger tillfälle till finstämd och variationsrik kammarmusik.

Dan Larsson och Magnus Grönlund började spela tillsammans när de gick på Sundsgårdens Folkhögskola utanför Helsingborg. Sedan dess har båda genomgått högre musikutbildning. Att få tillfälle att arbeta med den annorlunda sättningen klarinett och gitarr är något de prioriterar högt.

Duo Dialog har gjort många uppskattade konserter vid kammarmusikfestivaler, kammarmusikföreningar och i kyrkor. En hel rad svenska kompositörer har skrivit musik direkt till Duo Dialog: Ingvar Karkoff, Kent Olofsson, Kristina Forsman, Sven Hagvil m.fl. Under 2012 har Duo Dialog uruppfört två nyskrivna verk för gruppen - "Chase" av David Swärd, och "Sonatin" av Staffan Isbäck.

Självklart rymmer repertoaren även klassiker. Duo Dialog framför musik från barock till nutid av tonsättare som Bach, Teleman, Stravinskij, Poulenc, Piazzolla m.fl.

Biljettpris: 100 kr

Biljetter köps via Tickster eller via E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och betalas då med Swish 123 624 76 47.
Uppge namn och e-post vid beställningen!

Ingen kontanthantering vid entrén.

OBS! Inga numrerade platser. 50 platser - först till kvarn.

The Refreshments

program refreshmentsFlyttad till lö 20 februari 19:00 2021.

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

30 år med Rock n´Roll
Förra året firade The Refreshments 30 år med att släppa ny skiva och åka på stor sommarturné; The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones.

1989 bildades bandet och sedan dess har det rullat på utan avbrott med över 4 500 spelningar. Listan över milstolpar i bandets kariär kan göras lång. De har tilldelats 12 guldskivor och 2 platinaskivor. "Miss You Miss Belinda" har streamats över 7 000 000 gånger på Spotify. "JB´s Boogie" har visats över 15 000 000 gånger på Youtube. Grammisnominering, spelning på SXSW i Austin, inspelning i Sun Studios i Memphis, turnerande med många av sina idoler som t.ex. Dave Edmunds, Mickey Jupp, Status Quo m.fl.

The Refreshments har genom alla år stått stadigt med en fot i amerikansk 50-tals rock n´ roll och den andra i brittisk 70-tals pubrock. Under 30 år har receptet varit det samma - Riktig rock n´ roll spelat på riktiga instrument.

Bandet består sedan många år av: Joakim Arnell – bas och sång, Mats Forsberg -trummor, Johan Blohm piano och sång, Jonas Göransson – gitarr.


Att The Refreshments skulle spela och turnéra 30 år senare fanns inte på kartan när de 1989 ger sig ut på vägarna och bestämmer sig för att spela på heltid.

– Det kunde vi inte drömma om, vi tog tjänstledigt från våra ordinarie jobb för att testa ett år, och så fungerade det, säger Joakim Arnell.

”Miss you Miss Belinda”
Första året spelade The Refreshment ute 284 gånger. Så håller man på de första fem åren. Efter tio och hitlåten ”Miss you Miss Belinda” ändras allt och man kan dra ner på spelande och höja gaget. Idag har man sålt över en halv miljon plattor och fått 13 guldskivor, men musiken är exakt den samma.

– Jag vet inget, eller få band, som hållit en sådan rak linje som vi gjort i alla år. En del tycker att det är lite tråkigt, att det låter lika på alla skivor, ja, precis. Svänget och energin gör att man dras med. Det är det som är magin i det hela, säger Joakim Arnell.

”Vi har kört vår grej”
Deras raka linje, orubbliga vilja och kärleken till rockens tre grund ackord har gjort att de haft toppar och dalar.

– Vi har ju aldrig varit ute eller inne och ligger på topplistan, vi har kört vår grej. Ibland är intresset stort och ibland mindre, men rock’n’rollen finns där hela tiden bredvid allt annat tillfälligt du ser och hör på tv och i radio. Den överlever alltid och har sin publik.

Det är bara du som varit med i samtliga upplagor av The Refeshments?

– Ja, jag är väl den segaste av oss alla...

Blir det 30 år till...

– Man ska aldrig säga aldrig, men det har jag svårt att tro, vi får satsa på 40.

 

Spellängd: c:a 2 timmar inkl. 20 minuters paus

Biljettpris 395:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 370:-, ungdom t.o.m.25 år 200:-

 

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Medea

Tisdag 23 februari 19:00                                                                  INSTÄLLD!

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

518x518 Medea RTV21Arenakonsert möter klassiskt drama om kärlek, våld och död.                    

Medea flyr sitt hemland och offrar allt för sin kärlek till Jason. De får två barn och ett familjeliv tillsammans. Men Jasons aggressiva och världsamma sätt att behandla barnen skrämmer Medea. När han plötsligt lämnar Medea för en annan kvinna drar ett mardrömslikt drama igång. Med hjälp av sina nära kontakter med landets makthavare får Jason vårdnaden om barnen, och Medea blir landsförvisad. Förkrossad och desperat försöker hon få barnen i trygghet, men en fråga ekar allt starkare i hennes huvud: Kan man rädda de man älskar genom att döda dem?

Hyllade regissören Sunil Munshi tar nu ett samtida grepp om detta klassiska drama och skapar en egen storslagen visuell historia som blandar inspiration från arenakonserter med klassisk teater. Det blir ett gastkramande och drabbande musikaliskt drama, där rockikonen Ebbot Lundberg med band står för nykomponerad musik live på scen. Ebbot spelar även rollen som ”Körledarinnan” i ensemblen. Medea spelas av Dramatenstjärnan Nina Zanjani, känd från bl a filmen ”Se upp för dårarna” och serien ”Modus” och Jason av Mattias Nordqvist, känd från tv-serien ”Vår tid är nu.”

Ett samarbete mellan Riksteatern och Göteborgs Stadsteater.
Premiär 21 januari 2021
På Riksteaterturné hösten 2019

Medverkande:
Medea: Emma Broomé
Jason: Mattias Nordqvist
Amman: Ebbot Lundberg
Musiker: Ebbot Lundberg, Yrsa Schau, Joel Igor Hammad Magnusson

Regi
Sunil Munshi

Spellängd: 1 timma 45 minuter

 

Tre lite äldre systrar

Söndag 7 mars 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

tre lite aldre systrar ligg

Många år har gått när vi återigen får träffa systrarna Olga, Masja och Irina som fortfarande bor kvar i sitt föräldrahem med sin brorson Bobben, som deras bror lämnat hos dem. De närmar sig pensionen - och som de längtar! För efter pensionen ska de äntligen flytta, äntligen slipper de arbeta och äntligen ska de leva! Systrarna planerar en fest och efter festen har de lovat sig själva att verkligen komma iväg. Kanske till det de kallar Moskva, som egentligen ärfriheten. Men i sista stund rasar allt. Vad är det som hindrar systrarna att ta steget?

Vem ska ta hand om Bobben och varför får inte Olga pensionera sig?
Det här är en intressant, spännande och fri tolkning av Tjechovs mästerverk, där systrarna som äldre reflekterar över frihetens villkor och möjligheter. Livet de lever är inte speciellt spännande – men drömmarna, kärleken och rädslorna är starkare än någonsin.

Sofia Fredén står för manus, regi Sissela Kyle. På scen ser vi bland
andra Maria Kulle. En samproduktion mellan Riksteatern och Svenska teatern i Helsingfors, med urpremiär hos Riksteatern.

Spellängd: 2 timmar inkl. 20 minuters paus

 

Den förbjudna kärleken

program denforbjudnakarlekeOnsdag 7 april 19:00

Plats: Folkets Hus, Teatersalongen

Plötsligt dyker de upp; 25 år gamla dagböcker. När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. När han fortsätter gräva i historien visar det sej att han inte är den första som ställt frågan vari kärlekens väsen består.

Rickard Söderberg gjorde stor succé på Riksteaterscenerna över hela landet våren 2018. Denna gång tar han sig an 10 000 år av kärlekshistoria; från Sans Rocks grottmålningar i Zimbabwe av älskande män, till sin egen första kille i en husvagn på Östra Stranden i Halmstad någon gång på 80-talet.

Tillsammans med Rickard och två musiker får vi lära känna människorna som älskat med livet som insats. Vi beger oss ut på en musikalisk resa och den förbjudna kärlekens odyssé.

Riksteatern i samarbete med Rickard Söderberg.

Spellängd: 1 timma 20 minuter

 

facebook logo 50 

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

lankbild till rt2

Vi samarbetar med

 

 motala ostergotlands sjosta

abf

logo ny fh


LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Motala Teaterförening © 2018